Skip to main content

Menu

Cennik:

– zupa 2,50 zł

– drugie danie 8,50 zł

– cały obiad 11,00 zł

Koszt jednego opakowania na wynos 1 zł, a ze względu na ustawę recyklingową
koszt siateczki małej wynosi 0,20 zł, a dużej 0,30 zł.


JADŁOSPIS

Poniedziałek                  20.01

– ZUPA KAPUŚNIAK MAZURSKI  ( 1,9 )  

– SOS CARBONARA   ( 1,7 )

– MAKARON FARFALE  ( 1,3 )

– SOK WIELOOWOCOWY

 

Wtorek                           21.01

– ZUPA  KREM Z CZERWONYCH WARZYW  ( 1,7,9 )  

– SZYNKA PIECZONA W SOSIE WŁASNYM  ( 1 )

– ZIEMNIAKI

– SURÓWKA Z BURACZKÓW I JABŁEK  

– SOK WIELOOWOCOWY

 

Środa                               22.01

ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI  ( 1,9 )

STROGONOW Z INDYKA ( 1 ) 

KLUSKI PÓŁFRANCUSKIE ( 1,3 )

– SURÓWKA Z SELERA I BRZOSKWINI NA JOGURCIE NATURALNYM ( 7

SOK WIELOOWOCOWY

 

Czwartek                          23.01

ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM JAJECZNYM   ( 3,9 )

GULASZ DROBIOWY W SOSIE POTRAWKOWYM  ( 1,3,7 )

KASZA BULGUR

GOTOWANE BROKUŁY POLANE MASŁEM   

SOK WIELOOWOCOWY

 

Piątek                             24.01

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM   ( 1,7,9 )

– PIEROŻKI LENIWE  ( 1,3 )

– SORBET WIŚNIOWY  ( 7 )

– SOK WIELOOWOCOWY

SMACZNEGO :))

ZASADY WNOSZENIA OPŁAT ZA POSIŁKI DLA UCZNIÓW KORZYSTAJĄCYCH ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ

Na skutek narastającej ilości spóźnionych opłat i powstającej w związku z tym dezorganizacji wydawania obiadów, w przypadku braku wpłaty nie będzie możliwości korzystania z posiłków.

§1

WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI

1. W pierwszym tygodniu września prowadzone są zapisy na obiady w stołówce szkolnej.

2. Opłaty miesięczne proszę dokonywać do ostatniego dnia bieżącego miesiąca za miesiąc następny ( np. do końca września za miesiąc październik )

3. Opłaty tygodniowe proszę dokonywać w piątek na następny tydzień.

4. Opłata za bieżący dzień do godz 10:00

5. Opłaty za wyżywienie można wpłacać gotówką w stołówce szkolnej lub na konto bankowe nr

10 1160 2202 0000 0000 3319 3830 z opisem:

– Imię i Nazwisko dziecka

– nr szkoły

– opcja posiłku i wybrane dni ( jeśli płatność nie jest dokonywana za cały miesiąc)

6. Za dzień dokonania zapłaty uważa się dzień faktycznego wpływu środków na rachunek bankowy.

7. W przypadku nieuiszczenia opłaty wydawanie obiadów zostaje wstrzymane.

§2

ZWROTY ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY

1. Odliczeń za czasową nieobecność ucznia dokonuje się w następnym miesiącu , licząc od następnego dnia po zgłoszeniu.

2 Zwrotu opłat za niewykorzystane posiłki w danym miesiącu dokonuje się w formie zwrotu w następnym miesiącu.

3. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie nieobecności ucznia osobiście w danej szkole lub pod nr telefonu 602 367 725.

4. Nie ma możliwości zwrotu za obiady tego dnia , w którym został odwołany , gdyż wcześniej zostały wydane dyspozycje na ilość produktów do przygotowania posiłku.

5. W przypadku planowanej nieobecności w szkole np.: wycieczka , należy ten fakt zgłosić w stołówce szkolnej co najmniej na dwa dni wcześniej.

6. W celu pomniejszenia wpłat dokonanej w formie przelewu ( odliczenia zgłoszeń nieobecności na obiadach) konieczne jest uzgodnienie ilości odliczonych dni z pracownikiem stołówki.

§3

USTALANIE WYSOKOŚCI OPŁAT ZA POSIŁKI

1. Opłata za jeden posiłek dla ucznia wynosi:

– zupa 2,50 zł

– drugie danie 8,50 zł

– cały obiad 11,00 zł

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );

b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;

c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.