Skip to main content
kotlet-schabowy-z-buraczkami.jpeg

Menu

Witamy w szkole.

Dla uczniów drugie danie 8 zł zupa 2 zł
Dla nauczycieli  drugie danie 9 zł zupa 2 zł

 

Koszt jednego opakowania na wynos 1 zł, a ze względu na wejście ustawy recyklingowej
koszt siateczki małej wynosi 0,20 zł, a dużej 0,30 zł.


JADŁOSPIS

 

 

 

Czwartek                        11.10

– zupa fasolowa Piękny Jaś ( 1,7,9 )

– pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym ( 1 )

– kasza wiejska

– ogórek kwaszony

– sok wieloowocowy

 

Piątek                             12.10

– zupa krupnik  (1,7,9 )

– kopytka ziemniaczane cebulką i boczkiem  ( 1,3,7 )

– kapusta kwaszona zasmażana

– sok wieloowocowy

 

Poniedziałek                  15.10

– zupa pomidorowa z makaronem  ( 1,7,9 )

– naleśniki z serkiem waniliowym posypane cukrem pudrem ( 1,3,7 )

– sok owocowy

 

Wtorek                           16.10

– zupa węgierska z papryką    ( 1,7,9 )

– zraziki drobiowe w sosie potrawkowym  ( 1,3 )

– ryż basmati

– gotowana marchewka z groszkiem

– sok wieloowocowy

 

Środa                              17.10

– zupa barszcz ukraiński   (1,7,9 )

– gulasz mięsno – jarzynowy ( 1 )

– kluski półfrancuskie ( 1,3,7 )

– sok wieloowocowy

 

Czwartek                        18.10

– zupa jarzynowa z śmietanką  ( 1,7,9 )

– kotlet de volaille z masłem i pietruszką ( 3,7 )

– ziemniaki pure

– surówka z buraczków i jabłek

– sok wieloowocowy

 

Piątek                             19.10

– zupa zupa ogórkowa  (1,7,9 )

– paluszki rybne  ( 1,3,7 )

– ziemniaki pure

– bukiet jarzyn gotowanych

– sok wieloowocowy

 

 

                                          SMACZNEGO :))

 

 

ZASADY WNOSZENIA OPŁAT ZA POSIŁKI DLA UCZNIÓW KORZYSTAJĄCYCH ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ

Na skutek narastającej ilości spóźnionych opłat i powstającej w związku z tym dezorganizacji wydawania obiadów,
w przypadku braku wpłaty nie będzie możliwości korzystania z posiłków.

§1

WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI

1. W pierwszym tygodniu września prowadzone są zapisy na obiady w stołówce szkolnej.

2. Opłaty miesięczne proszę dokonywać do dnia 10-tego bieżącego miesiąca ( np. za miesiąc wrzesień do 10-tego września)

3. Opłaty tygodniowe proszę dokonywać w piątek na następny tydzień.

4. Opłata za bieżący dzień w stołówce szkolnej do 15.00

5. Opłaty za wyżywienie można wpłacać gotówką w stołówce szkolnej lub na konto bankowe nr

10 1160 2202 0000 0000 3319 3830 z opisem:

– Imię i Nazwisko dziecka

– nr szkoły

– opcja posiłku i wybrane dni ( jeśli płatność nie jest dokonywana za cały miesiąc)

6. Za dzień dokonania zapłaty uważa się dzień faktycznego wpływu środków na rachunek bankowy.

 

§2

ZWROTY ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY

1. Odliczeń za czasową nieobecność ucznia dokonuje się w następnym miesiącu , licząc od następnego dnia po zgłoszeniu.

2 Zwrotu opłat za niewykorzystane posiłki w danym miesiącu dokonuje się w formie zwrotu w następnym miesiącu.

3. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie nieobecności ucznia osobiście w danej szkole lub pod nr telefonu 602 367 725.

4. Nie ma możliwości zwrotu za obiady tego dnia , w którym został odwołany , gdyż wcześniej zostały wydane dyspozycje na ilość produktów do przygotowania posiłku.

5. W przypadku planowanej nieobecności w szkole np.: wycieczka , należy ten fakt zgłosić w stołówce szkolnej co najmniej na dwa dni wcześniej.

6. W celu pomniejszenia wpłat dokonanej w formie przelewu ( odliczenia zgłoszeń nieobecności na obiadach) konieczne jest uzgodnienie ilości odliczonych dni z pracownikiem stołówki.

§3

USTALANIE WYSOKOŚCI OPŁAT ZA POSIŁKI

1. Opłata za jeden posiłek dla ucznia wynosi:

– zupa 2,00 zł

– drugie danie 8,00 zł

– cały obiad 10,00 zł

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );

b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;

c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.